Press

"Cette voix qui flamboie"
Saskia Galitch, Femina

"Les fêlures d'Elina Duni"
Elisabeth Stoudmann, Le courrier

Intervista për albumin "Dallëndyshe"
Albaniac

"Elina Duni vjen si dallëndyshe."
Shekulli

"Dallëndyshja do të këndojë shqip në Beograd."
Shqiptarja.com

"Atdheu im është muzika"
Revista Flatra

"Bota magjike e Elinës"
Revista Elegance

"Dy Elinat"
Madame Mapo

"Publiku ishte i lumtur, dhe kjo lumturi është gjithçka ç’pret në fund të shfaqjes një artiste për t’u ndier edhe vetë e lumtur."
Besnik Mustafaj, Panorama

«Pak, sa pak marrim nga gjithë ajo pasuri që fle, sa shumë di e mund të bëjë vajza tiranase dhe tre instrumentistët e saj të mrekullueshëm.Do desha që publiku shqiptar ta njihte shumë më tepër muzikën e Elinës dhe që ajo, vajza që iku 10-vjeçare nga Shqipëria, me sa duket qysh atëherë me vendimin për të mos e lënë atë kurrë, t’i kthente nga pasuritë e fjetura ashtu siç di ajo».
Ardian Klosi, Shekulli

"Do marr çiften në jazz....shokuese"
Gazeta Standart

"Elina, xhaz sy për sy"
Elsa Demo, Shekulli

"Elina Duni nëpër Evropë"
Deutsche Welle

Prishtina Jazz kulmon me performancën e Elina Dunit
Koha Ditore

"Elina Duni shkëlqen në Moods të Cyrihut"
Bota sot

« Shumë shumë ju do të rezistoni deri në këngën e katërt përpara se të të bini pre e magjisë së Elina Dunit.»
Jazzthing

"Një nga zbulimet më të bukura të skenës së jazz-it evropian"
Francisco Cruz, So Jazz

"Elina Duni... një këngëtare e traditës dhe e të papriturës, një përjetim unik"
Journal du dimanche

"Një mrekulli"
La Croix

« Kjo vajzë e re dhe grupi i saj i habitshëm të mrekullojnë përmes një bukurie të pastër, një ekuilibri ndërmjet melankolisë, euforisë dhe një guximi të shfrenuar muzikor. Këngëtarja quhet Elina Duni dhe koncerti i saj do të mbetet çasti më magjik dhe tejet i përfolur i këtij edicioni dimri të Festivalit Be-Jazz. »
Ane Hebeisen, Der Bund

« … Zëri i Elina Dunit është një vegël e vërtetë me një muzikalitet aq të rrallë tek këngëtarët.Me grupin e saj, ajo na hipnotizon me një zgjedhje të papërsëritshme këngësh të ardhura nga Ballkani e të shndërruara në xhaz modern, dhe me një ndjeshmëri grupi që shkon mjaft përtej ndjeshmërisë së thjesht një këngëtareje të shoqëruar nga një orkestër tipike e përbërë nga një treshe me piano. Muzika është e ngrohtë, paqësisht e trishtë, thellësisht medituese ose e zjarrtë. Muzika e saj është e bukur, dhe e përcjellë në mënyrë të mrekullueshme. Ajo dëshmon se formula e stërnjohur e një këngëtareje me një trio, nuk kufizohet thjesht në ca rimarrje të thata e të përsëritura në pambarim, por mund të shpjerë në ca mënyra të reja ngërthimi stilesh të ndryshëm dhe tingujsh nga world music. E shkëlqyer. »
Grego Applegate Edwards. Cadence

« Baresha », albumi i parë i këngëtares së re shqiptare Elina Duni, të bën të qash nga bukuria… » E frymëzuar nga ritmet e Ballkanit, nga xhazi vokal dhe meloditë e këngëve, Elina Duni krijon me trion e vet zviceriane një muzikë dhome të kapërthyer, të mbushur me ëndrra dhe pasion. » « Një zbulim i mrekullueshëm. »
Steffen Radlmaier, Nürnberger Nachrichten

"Shumë rrallë na prek kaq thellë një album si "Baresha""
Konrad Heidkampf, Die Zeit

« Kjo vajzë e re dhe grupi i saj i habitshëm të mrekullojnë përmes një bukurie të pastër, një ekuilibri ndërmjet melankolisë, euforisë dhe një guximi të shfrenuar muzikor. Këngëtarja quhet Elina Duni dhe koncerti i saj do të mbetet çasti më magjik dhe tejet i përfolur i këtij edicioni dimri të Festivalit Be-Jazz. »
Ane Hebeisen, Der Bund

« Çfarë kontrasti joshës me tërë ata zëra skandinavë që na vërshojnë në numër të madh ! Sepse ajo çfarë këngëtarja Elina Duni bën me trashëgiminë muzikore të vendlindjes së saj, është thjesht e pakrahasueshme dhe tejet origjinale… » « … një interpretuese e shkëlqyer, mahnitëse, me një zë me fuqi të pabesueshme. »Sven Thielmann, Stereoplay
Sven Thielmann, Stereoplay

« Një album i parë që vjen si një milezim i madh. Këngët e Europës së Juglindjes shkrihen në motivet e xhazit bashkëkohor, a thua se kanë qenë gjithmonë një trup. »Urs Gilgen, Jazzeit
Urs Gilgen, Jazzeit

« Ndihemi të pushtuar që në çastin e parë. Ajo çfarë na thotë kjo muzikë, është shumë e rëndësishme. Dhe po aq vetjake sa një ditar intim. Falë zërit të vet magjepsës, këngëtarja vendos një marrëveshje me publikun : çfarë po ndodh këtu, është e shenjtë dhe do të mbetet vetëm mes nesh ! »
Sven Sorgenfrey, Financial Times Deutschland