& Bessa Myftiu

Bessa Myftiu është shkrimtare, shqiptare dhe e dashurar me letërsinë. Ajo lexon tekstet e saj më të thellë kushtuar dashurisë, vetmisë ose bukurisë. Në romanet e saj, ajo tregon për mëmëdhenë. Megjithëse ajo shkruan në frengjisht, zemra e shkrimit të saj rreh gjithmonë në shqip. Tregimet mbi jetën e njerëzve të zakonshëm, por plot heroizëm, adhurimi për bukurinë ose mallkimet e dashurisë janë tematikat e tregimeve të saj, të lindura në emigracion.

Fjalët e Bessës dialogojnë me notat dhe zërin e të mrekullueshmes Elina Duni, e cila këndon Ballkanin dhe i jep krahë poezisë së shpirtit, mbi tingujt e jazz-it.
Duke bashkuar tekstet dhe këngët, ato thurin një odë mbi Shqipërinë dhe mbi jetën.